top of page

Pleisterwerk

Behangklaar stucen

De sleutel tot een goede en langdurige wandbekleding. Kies voor behangklaar stucen als je muren behangen moeten worden. Voordat er begonnen kan worden met het behangen is het van belang dat alle oneffenheden en gaatjes worden weggewerkt. Om hiervoor te zorgen is behangklaar stucen de beste optie. Bij behangklaar stucen worden de muren egaal gemaakt zodat er gestart kan worden met het behangen van de muren. Behangklaar stucwerk is goedkoper dan sausklaar stucwerk, dit komt doordat de muren iets minder glad worden gemaakt. Dat scheelt tijd en werk voor de stukadoor.

Voordelen behangklaar stucen:

 • Goedkoper dan sausklaar stucen

 • Zorgt dat wandbekleding lang meegaat

Nadelen van behangklaar stucen:

 • Niet geschikt om over te schilderen

 

Sausklaar stucen

Niet alle muren zijn geschikt om direct te gaan schilderen. Voor een mooi eindresultaat dienen de muren egaal te zijn. Van belang is dan natuurlijk dat oneffenheden weggewerkt worden. Voordat er een likje verf kan worden aangebracht wil je natuurlijk wel dat het er superstrak uitziet.

Voordelen sausklaar stucen:

 • Strakke uitstraling

 • Perfect ondergrond voor o.a. muurverf, behang en tegelwerk

 • Maak het makkelijk om verf aan te brengen

IMG_1067.jpg

Spackspuiten

Dit type stucwerk is interessant als je op zoek bent naar een goedkope en snelle oplossing om muren of plafonds af te werken. Spackspuitwerk wordt in twee lagen aangebracht. Als eerste wordt de muur gladgestreken, kleine gaatjes en oneffenheden worden op deze manier weggewerkt. Vervolgens wordt er een tweede laag aangebracht waarbij de structuur gecreëerd wordt. Hierbij kun je de keuze maken tussen een grove of een fijne korrelstructuur. Voordat er gestart kan worden met spackspuitwerk dient alles wel afgedekt te worden, tijdens het spackspuiten ontstaan er namelijk spetters. Vrijwel alles dient te worden afgedekt, zoals de meubels, deuren, vloeren en alle andere spullen in de ruimte.

Voordelen spackspuitwerk

 • Goedkoopste oplossing

 • Snel aan te brengen

Nadelen spackspuitwerk

 • Bijna alles dient afgedekt te worden

 • Beperkte structuurkeuze

stucwerk-spijkenisse-stukadoorsbedrijf-l

Sierpleister

Bij sierpleister draait het vooral om de structuur dat voor een fraaie en decoratieve look zorgt. Een groot voordeel van sierpleister is dat er vaak gekozen kan worden om het in kleur aan te brengen. Ook zijn er verschillende structuren waaruit gekozen kan worden, structuren zoals: fijn, middel en grof. Sierpleister is een goede keuze als je op zoek bent naar iets wat kras en stootvast is, het is namelijk een van de sterkste afwerkingsvormen.

Sierpleister is een verzamelnaam. De meest bekende sierpleister varianten zijn: Spachtelputz , Rustiekputz en Granol.

 • Spachtelputz stucwerk

De meest gekozen sierpleister is spachtelputz, een sierpleister met een redelijk grove structuur. Spachtelputz is stootvast en kent een fijne tot grove korrelstructuur.

 • Rustiekputz stucwerk

Rustiekputz is een sierpleister met een grovere korrelstructuur dan spachtelputz. Deze variant is bekend door de kleine groeven.

 • Granol stucwerk (structuurputz)

Granol is te vergelijken met rustiekputz. Dit patroon is alleen een stuk grover en is tevens de meest grove sierpleister.

Welke-soorten-stucwerk-zijn-er-en-wat-is

Beton Cire

Met Beton Ciré geeft u uw woon- of werkinterieur een unieke en stijlvolle uitstraling en persoonlijkheid aan alle ruimtes. Niet verrassend dus dat de betonlook niet meer weg te denken is uit het interieur van nu.

Groot voordeel van beton ciré is dat het direct over nagenoeg iedere ondergrond aangebracht kan worden. Hierdoor is er  in de meeste gevallen geen of weinig sloop werk nodig van te voren maar kan er beperkt worden tot het prepareren van de ondergrond. Dit bespaart tijd, afval en kosten.

Beton-Cire-Wandbelag-ab-1490-Euro-pro-m.
bottom of page